Најновије вести

Након Приштине, Борељ у званичној посети Србији 31. јануара

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ у прву званичну посету Србији стиже 31. јануара, а током дводневне посете Србији састаће се са са председником Александром Вучићем као и представницима политичких странака и цивилног друштва, најављено је у Европској служби за спољне послове.

 

У Бриселу је званично најављено да ће Жосеп Борељ у Београду, у који стиже након сутрашње посете Приштини, боравити до 1. фербруара.

Пред свој долазак Борељ каже да његова прва званична посета Западном Балкану показује преданост ЕУ перспективи региона, његовој стабилности, безбедности и просперитету.

Додаје да ће Западни Балкан бити приоритет током његовог мандата на месту шефа ЕУ дипломатије.

“Узимајући у обзир моју личну решеност да се напредује у дијалогу под покровитељством ЕУ, желео сам да прво посетим Косово и Србију. Много је важног посла пред нама укључујући и нормализацију односа између Београда и Приштине”, поручио је Борељ.

Високи представник ЕУ напомиње да жели да се током песете упозна са Србијом и Косовом и њиховим грађанима.

У Европској служби за спољне послове наводе да ће се Жосеп Борељ у Србији састати са председником Александром Вучићем, страначким званичницима, представницима цивилног друштва као и да ће обиће подручје Националног парка Србије.

Током боравка на Косову Борељ би требало да разговара са председником Хашимом Тачијем и страначким и невладиним представницима, а планирана је да посета Призрену.

Подели на: