Најновије вести

Наставак инфраструктурних радова у Косовској Митровици

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић обишао је данас радове на санацији потпорног зида у улици Рударске чете. Због лошег стања у ком се овај зид налазио направило се клузиште на путу што је угрожавало безбедност саобраћаја у овој фреквентној градској улици, а такође је представљао велику претњу за станаре оближњих кућа.

 

Према Спирићевим речима, Канцеларија за КиМ је за реализацију овог пројекта издвојила близу 1,7 милиона динара, а завршетак радова се очекује за десетак дана. .
Спирић је том приликом истакао да су се након добрих резултата у борби са епидемијом коронавируса у Косовској Митровици стекли услови да се живот полако врати у нормалу и да се настави реализација планираних пројеката. Како је рекао, Косовска Митровица са данашњим даном, нема више оболелих од ковида 19. Од 43 ковид позитивних, који су регистровани до сада на подручју ове општине, 40 се опоравило и пуштено је кућама, нажалост троје је преминуло.
Он је такође апеловао на грађане да се и даље одговорно понашају и да на тај начин, како је рекао, сачувају ову значајну победу која је искована на различите начине а посебно мерама заштите .
– Можемо да мало одахнемо и да се посветимо свакодневним активностима. Крећемо офанзивно, доста каснимо због пандемије и верујемо да ћемо уз наредном периоду дати свој максимум – казао је Спирић.
Он је најавио почетак реализације бројних пројеката као и наставак оних који су били стопирани, а у оквиру пакета свеобухватне помоћи српском народу на КиМ од стране државе Србије.
Он је истакао да је фокус на пружању помоћи породицама и појединцима и у том правцу најавио почетак радова на адаптацији кућа две породице у Микронасељу, затим у Сувом Долу и многих других које су обишли током зимског периода.
– Значајно је и то што крећемо и са великим пројектима као што су изградња стамбених јединица, завршетак кружног тока, стадион, мост, зграда тзв. Самачког блока и још многи значајни пројекти које финансира држава Србија у оквиру свеобухватног пакета помоћи – истакао је Спирић.
Он је прецизирао да је на подручју града тренутно у изградњи осам зграда са 96 стамбених јединица.
Ових дана очекује се и завршетак прве фазе радова на новом кружном току. Она ће бити завршена асфалтирањем, док ће у другој фази бити постављена и фонтана.
Гојко Орловић, један од станара куће која се налази испод потпорног зида, чија је санација у току, изразио је велику захвалност због започетих радова и решења овог великог проблема.
– Желео бих да се захвалим Канцеларији за КиМ и председнику Привременог органа општине Косовска Митровица Александру Спирићу на испуњеном обећању датом пре око два месеца, да нам санирају овај већ доста оронуо и пропао зид који је угрожавао комплетан пут – рекао је Орловић.
Спирић је додао да је циљ је да сваки грађанин осети бољитак и да Митровица изнад свега сачува свој урбани карактер и буде град у правом смислу те речи.
С.К.

Подели на: