Најновије вести

Нови пресек – 7 преминулих, 321 нови случај коронавируса у Србији

Према последњим подацима, у Србији је од коронавируса преминуло још седам особа, а забележен је 321 нови случај. Број тестираних је већи за 8.804. На респираторима се налази 150 пацијената. Бројеви се смањују, али не сме да дође до опуштања, упозоравају лекари.

16:54
Један пацијент преминуо у Краљеву, заражено још осам особа
Из Опште болнице у Краљеву саопштили су да је још један пацијент преминуо од последица ковида 19, а у том граду је зараза потврђена код још осам особа.
Из националне референтне лабораторије у Батајници стигли су резултати тестирања још 34 узорка и осам је било позитивно.

На ковид одељењу краљевачке болнице лечи се 67 пацијената, од чега је двоје на распиратору, а још петоро на неинвазивној вентилацији.

За протекла 24 часа четворо људи је примљено на лечење, а осам је отпуштено из болнице.

У среду се у ковид амбуланту краљевачког Дома здравља јавило 86 пацијената са сумњом да су заражени коронавирусом , а 45 њих је тестирано. Последњих дана, у ковид амбуланти све је већи број контролних прегледа, а смањује се број пацијента који се јављају први пут.

15:38
На КиМ још 16 преминулих и 258 новоинфицираних
На Косову и Метохији, у већински албанским срединама у последња 24 часа преминуло је 16 особа оболелих од ковида 19, што је највећа смртност у једном дану од почетка епидемије средином марта.

Укупно преминулих је 212, који су, према наводима лекара, имали и друге пратеће болести.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 258 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 480 узорака. Укупно инфицираних на КиМ је 8.104.
Излечене су 4.463 особе а активних случајева је 3.429.

15:29
Кризни штаб препоручује, Влада доноси одлуке
Сви чланови Кризног штаба дају свој допринос са истим циљем без обзира на њихов формално-правни статус, навела је Дарија Кисић Тепавчевић. Све одлуке које се донесу на седници Кризног штаба су у форми препорука, а одлуке се доносе на седници Владе.
15:26
Нови Пазар град са највећом стопом морталитета
Нови Пазар је град са највећом стопом морталитета и леталитетом када је у питању ковид 19, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић. Указала је да ће се анализе радити за све регионе.
15:17
Превентивне мере ће још дуго бити део наше рутине
Опште превентивне мере ће дуго бити део наше рутине, и када то више не буде у склопу обавеза, морамо да шватимо да је то нешто најбоље што можемо да учинимо за себе и породицу, навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

15:14
Не сме доћи до опуштања
Јесмо на добром путу, али морамо да дамо све од себе да поштујемо мере, да бисмо што пре угасили епидемију, каже епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић. Додала је да је у одређеним градовима примећен позитиван тренд, али напомиње да не сме да дође до опуштања.
15:12
У Војној болници Карабурма мање пацијената него иначе
Доцент доктор Иво Удовичић, командант Војне болнице Карабурма, рекао је на редовној конференцији за медије да је у тој болници данас мање пацијената него што је уобичајено (85 пацијената, од чега је њих 12 на јединици интензивне неге).
15:00
Преминуло још 7 особа, 321 нови случај
У последња 24 сата у Србији је потврђен још 321 случај коронавируса, а преминуло је седам особа. Тестиране су 8.804 особе а на респираторима је 150 пацијената.

14:55
Очекује се почетак конференције за новинаре
Очекује се почетак конференције за новинаре чланова Кризног штаба о епидемиолошкој ситуацији у Србији.
Србија наставља борбу против коронавируса, а епидемиолози поручују да само поштовање мера спречава епидемиолошку криву да расте.

Директор Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић поручио је да са оваквом недисциплином не може бити боља епидемиолошка ситуација.

“Манимо се ћорава посла, ситуација неће бити боља док год се не пронађе вакцина, а до тада морамо да будемо дисциплиновани и одговорни”, нагласио је Саздановић.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да је Ниш у другом пику коронавируса ипак у бољој ситуацији него што је био у првом пику и да епидемиолошка ситуација у овом тренутку у том граду делује мирно и стабилизовано, те да је још несигурна, али да је под контролом.

У Нишу је отворена лабораторија “Ватрено око”, у којој ће узорци бити тестирани на коронавирус. Влада је уложила 3,5 милиона евра у изградњу лабораторије, а кинески “Зиђин” донирао је 500.000 евра вредну опрему.

Подели на: