Најновије вести

Одобрена изградња 62 нове куће у шест општина на Косову

На електронској седници Управног одбора пројекта “Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)” у којој су учествовали представници Министасртва за заједнице и повртак, Канцеларије Европске уније на Косову, УНХЦР-а и Међународне организације за миграције (ИОМ) одобрена је изградња 62 куће за расељена лица у општинама Косово Поље, Грачаница, Каменица, Ново Брдо, Призрен и Штрпце. Спровођења пројекта је тренутно успорено и значајно отежано због пандемије корона-вируса на Косову и у региону.

Осим изградње нових кућа у поменутим општинама, одабрани корисници ће добити и финасијску помоћ у циљу покретања сопственог бизниса ради њиховог економског оснаживања и стварања прихода за живот.
Пројекат “Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)” финасира Канцеларија ЕУ на Косову и Министарство за заједнице и повратак, а имплементира ИОМ. Пројекат има за циљ повратак расељених и реинтеграцију интерно расељених лица са Косова у 12 општина, и то: Грачаница, Косово поље, Ђаковица, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Призрен, Пећ, Исток, Каменица, Клина и Штрпце.

Подели на: