Најновије вести

Одричу се 100 евра у корист државе

У циљу ублажавања последица изазваних коронавирусом Влада Републике Србије је 24. априла усвојила Уредбу о исплати 100 евра свим пунолетним грађанима који желе да добију тај новац, а уплата ће почети 15. маја.

 

Тим поводом огласио се Привремени орган општине Зубин Поток саопштењем за јавност.

“Председник Привременог органа Општине Зубин Поток, чланови овог органа, директори јавних предузећа и сви носиоци јавних функција одричу се 100 еура у корист државе Србије.

Свесни смо тренутка у ком се налазимо, када се води одсутна битка на свим фронтовима за очување целовитости територијалног интегритета, развој економије, подизање наталитета и повратак традиционалним вредностима уз развој породице и пољопривреде. Наишле су и тешкоће које су већ за нама, изазване пандемијом вируса ЦОВИД 19.

Зато што својој земљи желимо најбоље, зато што желимо и даље да економски напредујемо, зато што знамо за жртву коју зарад нас подноси наша држава Србија и наш председник Александар Вучић и зато што знамо којом се динамиком развија наш Зубин Поток, одлучили смо се на овај корак. Очекујемо да ће овај пример следити сви они којима ових 100 еура нису неопходни, јер знамо да ће тај новац бити употребљен за изградњу наше будућности и будућности наше деце”, наводи се у саопштењу Општине Зубин Поток.

Ј. Цветнић

Подели на: