среда, 22. фебруара 2023. | 05:42
Најновије вести

Отворена биралишта

Данас се на Косову одржавају ванредни парламентарни избори. Бирачка места отворена су у 7 часова.

 

 У Северној Митровици је тачно у 7 сати отворено свих 23 бирачких места, на којима ће своје право гласа моћи да оствари 17.568 грађана колико је уписано у бирачки списак.

Председник Општинске изборне комисије у Северној Митровици Слободан Димитријевић потврдио је за Косово Онлајн да су сва бирачка места отворена на време.

“Сва бирачка места су отворена на време, у седам бирачких центара, укупно 23 бирачка места. За сада као што видите све тече без проблеме и у овако раним јутарњим часовима имамо добар одзив бирача. Надам се да ће сви у току дана искористити своје бирачко право и ја позивам све грађане да изађу и да искористе то своје право“, рекао је Димитријевић.

Гласање је на време почело и у осталим српским срединама на Косову, у Грачаници, Лепосавићу, Зубином Потоку…

07:10 Након што је искористила своје грађанско право председница Централне изборне комисије Ваљдете Дака позвала је све грађане да поштују мере против ковида, а политичке странке да поштују правила ЦИК, Закон о изборима и Устав на данашњи дан.

“Могу потврдити да је ЦИК завршио све своје припреме и уставне и законске обавезе. Данас цели процес предајемо политичким субјектима и гласачима. Данас ће ЦИК само надзирати провођење избора. Извршили смо све своје дужности и обавезе”, рекла је Дака.Бирачи на целом Косову излазе у све већем броју, а према најавама очекује се рекордан број изашлих.

 

Подели на: