Најновије вести

Пацијенткиња из Добротина негативна на ковид19

Централни део Косова и Метохије

 

Епидемиолошка сиутација на подручју општине Грачаница је стабилна и тренутно нема оболелих, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној у Грачаници.
Директор КБЦ Приштина- Грачаница проф. др Братислав Лазић рекао је да су здравствене институције опрезне, и да се сваки сумњив случај истражује и изолује. Др Лазић је потврдио да је пацијенткиња из Добротина негативна на коронавирус.
-Пацијенткиња из Добротина је у нашу институцију дошла са тешком клиничком сликом, па је због актуелних симптома и чињенице да је боравила у Чачку, који је у том тренутку био жариште, по свим правилима третирана као ковид болесник. Транспортовали смо је у Клиничко-болнички центар у Нишу, где су два пута рађене анализе. Тврдим да су колеге у Нишу поступиле медицински исправно и на сву срећу све је решено коректно и квалитетно, истакао је Лазић и додао да је све указивало на постојање ковид инфекције, и да би било крајње неодговорно да се поступило другачије.
-Уколико је породица имала било каквих проблема, ја им упућујем извињење. Било би неодоговрно да смо урадили супротно, да се испоствило да се ради о ковид инфекцији сада би имали велики број заражених, казао је Лазић.
Инфектолог др Бобан Столић истакао је да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Грачаница стабилна, да нема оболелих и да мобилни тимови излазе на терен на сваки позив пацијената који сумњају да имају симптоме.
-Епидемилошка ситуација је мирна, инфективно одељење ради, као и привремена болница за смештај потенционалних ковид пацијената, рекао је Столић.
Лекари болнице у Грачаници су још једном апеловали на становништво да поштују прописане мере и остану код својих кућа, да носе заштитне маске и рукавице, како би заштитили себе и друге.

М.Ч.

Подели на: