Полиција обилазила школе

Општина Грачаница

 

Полицијски службеници обавестили су директоре основних и средњих школа у Грачаници и Лапљем Селу о одлуци косовске владе којом се обуставља настава до 27. марта због бојазни од ширења корона вируса.

Настава се током дана у свим образовним институцијама одвијала по предвиђеном распореду поштујући препоруке српске владе и надлежног министарства.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић рекао је да полиција поступа на основу одлуке институција у Приштини.

-Одлука се односи на рад институција, односно образовних институција, али и на рад угоститељских објеката до 23 сата. Полиција ће поступати по основу Кривичног закона и подносиће се кривичне пријаве, рекао је Трајковић и додао да су забрањена сва јавна окупљања, попут концерата и спортских такмичења.

У саопштењу полиције каже се и да све јавне и  приватне компаније које обављају делатност јавног транспорта путника имају обавезу да врше редовну дезинфекцију транспортних возила.

Косовска полиција ће на основу закона санкционисати сва физичка и правна лица која не поштују одлуку косовске владе.       М.Ч.

Подели на: