Најновије вести

Полицијски час данас од 17 сати до понедељка у пет ујутру

До сада најдужи полицијски час у Србији, односно забрана кретања у циљу спречавања ширења коронавируса, почеће данас у 17 сати и трајаће до понедељка у 5 ујутру.

 

Грађани старији од 65 година могли су јутрос, од четири до седам часова ујутру, да купе неопходне намирнице у продавницама.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 сати ујутру, као и сваког дана између 23 сата и један сат после поноћи.

Шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

Без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе треба да се јаве у свој Дом здравља у случају сумње на коронавирус и никако не треба да одлажу одлазак, а свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом.

Влада Србије јуче је саопштила да ће наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са Ковид 19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

“Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници”, стоји у саопштењу владе.

Подели на: