среда, 28. јула 2021. | 13:10

Пољопривредна механизација за домаћинства у Сувом Долу

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић уручио је данас на стоваришту у Житковцу пољопривредне машине за три породице из Сувог Дола.

 

“За Косовску Митровицу, кључан је Суви До и људи који тамо опстају већ двадесет година, окружени проблемима али истрајни у обрађивању своје земље. Канцеларија за КиМ је препознала њихове потребе и у прилици смо да им уручимо машине које ће њима олакшати рад” рекао је Спирић.

За ова домаћинства обезбеђене су две фрезе и један берач кукуруза средствима у износу од два милиона динара које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Он је нагласио да својим вишедеценијским останком на подручју Сувог Дола, ове породице показују колико вле своју земљу.

“Ми смо сви заједно опредељени за мир, разговор, дијалог и за стварање идеалнијих услова за живот” додао је Спирић и истакао да држава Србија и Канцеларија за КиМ шватају да је неопходно ојачати пољопривредни сектор.

Он је истакао да ће се са помагањем пољопривредника наставити, и да има још часних и вредних домаћина којима је помоћ потребна.

Пољопривредник Зоран Петронијевић живи у Сувом Долу где обрађује 1,5ха земље, претежно гајећи кукуруз. Данас је добио берачицу кукуруза, на чему је захвалио свима који су се ангажовали да му олакшају посао.

“Хвала председнику Вучићу, премијерки Ани Брнабић. Канцеларијиза КиМ и председнику Спирићу што су смислили овај план да помогну нама. Ово је за нас врло значајно. Захваљујући берачу, проширићу посао јер ми је ово олакшало бављење пољопривредом” каже Петронијевић.

Подели на: