четвртак, 01. јуна 2023. | 09:32
Најновије вести

Помоћ и координација у сузбијању вируса корона

Формиран кризни штаб у Зубином Потоку поводом новонастале ситуације

 

Старим и изнемоглим лицима изнад 65 година, препоручено је да осатну у својим домовима јер је општина формирала мобилни тим за помоћ њима
Кризни штаб који је формиран и у општини Зубин Поток, а поводом новонастале ситуације у вези ширења вируса корона, основан је са задатком да прати и координира рад свих надлежних институција које се баве сузбијањем овог вируса. Кризни штаб ће своју активност посебно усмерити на стара лица у овој општини.
Кризни штаб на челу са градоначелником општине Срђаном Вуловићем обајвио је саопштење у којем се наводи да се моле сви грађани да не подлежу паници јер ће органи локалне самоуправе у сарадњи са свим институцијама на територији општине учинити све да заштите своје граћане који треба да остану солидарни и да не праве залихе хране и лекова јер свега има у довољним количинама. Кризни штаб је такође подсетио да су грађани у овој ситуацији у обавези да воде више рачуна о личној хигијени, о редовном прању руку сапуном и водом као и коришћењу дезинфекционих средстава.
Старим и изнемоглим лицима изнад 65 година, препоручено је да осатну у својим домовима јер је општина формирала мобилни тим за помоћ њима. На располагању су им телефони 064/8226710 и 064/8706844.
Дом здравља Зубин Поток је оформио медицински тим који је задужен за потенцијално оболеле од короне. Тај медицински тим биће доступан 24 сата. Телефони који су на располагању су: 064/460-041 Дом здравља Зубин Поток, 064/8226710 Општина Зубин Поток и 064/8706844 Центар за социјални рад Зубин Поток.
-Поводом актуелне ситуације у вези са корона вирусом, обавештавамо све хроничне болеснике, труднице и особе старије од 65 година, да уколико им је потребна медицинска помоћ, као и преписивање редовне терапије, остану код куће и обрате се Дому здравља у Зубином Потоку на следећи број телефона 028 460 041 каже се у саопштењу.
Легенда: С.Ђукић

Подели на: