Најновије вести

Помоћ Републике Србије свом народу на КиМ неће изостати

Помоћник директора канцеларије за Косово и Метохију др Зоран Бојовић у посети Косовском Поморављу

 

Помоћник директора Канцеларије за Коосово и Метохију др Зоран Бојовић данас је наставио дводневну посету Косовском Поморављу, а у циљу упознања са проблемима и потребама српског становништва које живи у овом делу Косова и Метохије. Он је том приликом обишао, поред осталог више социјално угружених породица којима је Република Србија помогла изградњу кућа. У сусрету са члановима ових породица он је истакао да помоћ и у другим сегментима неће изостати. У селу Могила посетио је породице Драгана Ђокића и Саше Симића, чије се куће налазе у финалној фази изградње. У селу Горње Кусце др Бојовић посетио је самосталну кројачку радионицу у власништву Драгана Денића. У разговору са њим он је истакао да постоји спремност надлежних да му помогну око проширења и модернизације посла и да он само треба да упути захтев за то.

У селу Стража на територији општине Гњилане др Бојовић је у оквиру своје дводневне посете Косовском Поморављу обишао српског параатлетичара Ивана Цветковића, који је освајао водеће резултате укључујући и европска првенства у параатлетици. Њему је такође канцеларија за КиМ помогла изградњу куће.

Др Бојоивић је боравио и у селу Станошору где је обишао домаћинство Добривоја Тасића, који се са двојицом синова бави аутомеханичарским зантом. Др Бојовић је у разговору са њима казао да ће им Република Србија помоћи око проширења и модернизације посла како би обезбедили сигурнију метеријалну егзистенцију и остали и опстали на Косову и Метохији.

У селу Коретишту др Бојовић са председеником привременог органа општине Гњилане , Сашом Милошевићем обишао шесточлану породицу Марка Максимовића коме је канцеларија за КиМ помогла изградњу куће. Он је том приликом истакао да поноћ овој породици неће изостати ни убудуће.

Подсетимо првог дана посете Косовском Поморављу др Бојовиће је шоред обишао општину Косовска Каменица и део општине Гњилане.

„ Влада Републике Србије је у свом мандату до маја 2020.године помогла преко 3000 породичних домаћинстава на Косову и Метохији са донацијијама чија је вредност преко две милијарде динара. Помоћ је обезбеђивана у многим сегментима живота и рада нашег становништва на овим просторима. Поред осталог подељено је више од милион и по садница воћа. Подељено је преко 1500 пољопривредних машина и остале механизације. Подељено је преко 400 грла крупне и око 600 грла ситне стоке. Обновљено је и саграђено око 1700 кућа. Обезбеђена је помоћ у реновирању цркава и манастира- истакао је поред осталог током посете делу Косовског Помроављу, др Бојовић. Он је казао да је до маја ове године почела реализација 24 крупна пројекта, где је посебно издвојио живинарску фарму капацитета 60.000 кока носиља као и фабрику жестотких и алкохолних пића у Ораховцу.

С.И.

Подели на: