Најновије вести

Поред економије улагања у културу и образовање

Снажна Србија може да обезбеди бољи живот српском народу на КиМ.

 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић и кандидати СНС за народне посланике у Скупштини Србије са Косова и Метохије Данијела Вујичић, Љубомир Марић и Милан Савић обишли су у Грачаници локације на којима се приводе крају радови на изградњи Народне библиотеке и зграде од 36 станова намењених социјално угроженим породицама и младим брачним паровима.
Пeтковић је том приликом поручио да се српска заједница на КиМ развија и шири, и да само снажна Србија може да обезбеди бољи живот српском народу на овим просторима.
-У последњих шест година много тога се изградило на Косову и Метохији и градиће се у наредном периоду. Само кроз инвестициони пројекат Владе Републике Србије обезбеђено је 60 милиона евра за 149 пројеката који се реализују у српским срединама, Један такав пројекат је и изградња зграде Народне библиотеке у Грачаници, за шта су Влада Србије и Канцеларија за КиМ издвојили 36 милиона динара, рекао је Петковић и додао да кроз овакве пројекте држава показује да јој је стало да улаже не само у економију, већ и у образовање и културу.
У име свих корисника Народне билиотеке у Грачаници захвалила се директорица Бранкица Костић и истакла да је изградња овог објекта веома значајна и да се нада да ће се постојећи фонд књига повећати.
Према речима председника привременог органа општине Приштина Љубинка Караџића завршетак радова очекује се до краја овог месеца, а након тога следи опремање библиотеке средствима Канцеларије за КиМ.
Након обиласка Народне библиотеке помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, кандидати СНС за посланике и представници локалних власти обишли су радове на изградњи 36 станова за социјално угрожене породице у Грачаници. Пројекат финансирају Министарство администрације и локалне самоуправе и Општина Грачаница.
-Кућа на Косову и Метохији за нас је светиња. Она представља симбол потпуне опредељености народа на Косову и Метохији да овде опстане и остане. Овај пројекат са 36 станова значиће бољи живот за 36 породица. Не само што Канцеларија за КиМ и Влада Републике Србије чини све да се сагради велики број кућа, зграда, него захваљујући Српској листи ми смо у могућности да додатно градимо и чинимо све да обезбедимо бољи живот нашем народу на Косову и Метохији, казао је Петковић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да је основни циљ да се изградњом што већег броја кућа и станова побољша живот људи на КиМ.
Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и кандидати за посланике СНС су у пратњи представника локалних власти обишли неколико српских породица у Грачаници, Лапљем Селу и Сушици.

М.Ч.

Подели на: