Најновије вести

Посета помоћника директора Канцеларије за КиМ Дејана Павићевића Метохији

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Дејан Павићевић и кандидати СНС-а за посланике у Скупштини Србије Данијела Вујичић и Љубомир Марић бораве данас у Метохији. Посету овом крају започели су обиласком цркве Богородице Љевишке у Призрену.

 

Унаставку посете, делегација је обишла и повратницу Белку Младеновић, која се у родни Призрен вратила након вишегодишњег живота у колективном центру у Сутомору.

Кандидаткиња СНС-а за посланицу у Скупштини Србије Данијела Вујичић рекла је да је велико задовољство бити у “царском Призрену”, у коме, како је истакла “сваки камен пише историју”.

“Ваљда ће једног дана неко записати да је од десет хиљада Срба, колико их је некада живело у Призрену, остало њих 12, у 21. веку, у овом лепом граду” рекла је Вујичић.

Вујичић је напоменула да повратници, као и Белка Младеновић коју су данас обишли, неће бити заборављени.

”Доказ за то смо и сви ми, који ћемо увек бити уз њу, и долазити и обилазити је, и наравно Канцеларија за КиМ која није заборавила и последњег Србина који је остао и живи на Косову и Метохији и у најзабаченијим срединама, па и у Призрену, успели су да јој помогну да реновира спрат своје куће” истакла је Вујичић и додала да се целокупна политика председника Србије Александра Вучића, заснива на помоћи свакој породици појединачно.

Она је на крају изразила уверење да ће захваљујући пре свега, како је рекла “мудрој” спољној политици Александра Вучића, бити обезбеђен мир и стабилност на овим просторима.

Након Призрена, Павићевић је са кандидатима обишао породицу Глигоријевић у селу Новаке. Бранислав Глигоријевић, његова супруга, син, снаха и троје унучади, седморо су од преосталих 16 Срба, који су остали да живе у овом лепом метохијском селу, недалеко од Призрена. Бранислављеви унучићи су једина деца у селу, а школу похађају у Штрпцу.

У наставку дана, Павићевић и кандидати за посланике у Скупштини Србије ће посетити Ораховац, где ће се састати са локалним руководством ове општине. Предвиђен је обилазак породице Витошевић, вртића “Наша радост”, као и и куће Николе Симића, недавно уништене у пожару. Након Ораховца, Павићевић ће са кандидатима за посланике, посетити Велику Хочу, где ће обићи најпре Споменик убијеним и киднапованим Србима у последњем рату, затим рибњак и породицу Маниташевић, која се бави израдом дубореза и израдом сувенира.

Посету Метохији, делегација ће завршити састанком са представницима свих релевантних институција овог краја и грађанима.

Подели на: