Најновије вести

Позив компанијама из централне  Србије

 „Симпов“ погон  у Зубином  Потоку на  прагу покретања производње

 

 

Ово је одличан пример и позив другим компанијама да из централне Србије дођу и инвестирају на Косово и Метохију, рекао је Игор Симић приликом  обиласка  погона ламелираног намештаја

Припремају се услови за покретање замрле производње у погону Фабрике ламелираног намештаја „Симпо“ у Зубином  Потоку. Историја развоја ове фабрике је ишла и узлазном  и силазном линијом. Погон је отворена 1989. године али је  био затворен 2011. године због нерентабилности. По затварању радило се минимално уз  одржавање и велику посвећеност менаџмента и производних радика да се процес израде намештаја поново покрене. У овом  погону је запослено 76 радника.

Ових дана  је  потпредседник Српске листе Игор Симић са градоанчелником Зубиног Потока Срђаном Вуловићем  обишао фаб рику намештаја „Симпо“ у Зубином  Потоку. Том  приликом обишли су погон и салон намештаја и разговарали са радницима о плановима за убудуће.

Игор Симић је овом приликом  истакао да свако ново радно место значи останак једне српске породице на  Косову и Метохији. Он  је такође указао на значај радних места за младе и незапослене  људе јер посао за њих значи сигурснот и егзистенцију.

-Ово је одличан пример и позив другим компанијама да из централне Србије дођу и инвестирају на Косово и Метохију. Свако радно место које отворе овде је једна српска породица више у одбрани наших огњишта ,  рекао је Симић. А градоначелник Вуловић је додао да се у наредном  периоду очекује отварање нових погона и запошљавање још једног броја радника.

   С.Ђукић

Подели на: