Најновије вести

У Србији преминуло још 6 пацијената, потврђена нова 233 новооболела

Према последњим подацима, у Србији су регистрована 233 нова случаја коронавируса. Преминуло је још 6 пацијената. Од данас су на снази нове, блаже мере. Старији од 65 година у време полицијског часа могу у шетњу пола сата дуже него раније. Поново раде пијаце у затвореном, фризерски и козметички салони, теретане и фитнес клубови.

15:47
Вучић сутра са члановима кризних штабова
Председник Србије Александар Вучић састаће се сутра у 08.00 часова са члановима Кризног штаба за сузбијање коронавируса и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица вируса по привреду.
15:33
Власотинце ново жариште
Заменица директора Института “Батут”, Дарија Кисић Тепавчевић, каже да се појављују нова жаришта коронавируса, као што су Власотинце и Неготин.

Према њеним речима, то су жаришта са мањим интензитетом коронавируса, али побуђују већу пажњу.

15:27
Кисић Тепавчевић: Потребно је још само мало да се стрпимо
Заменица директора Института “Батут”, Дарија Кисић Тепавчевић, рекла је да је мишљење струке да још није време да се вратимо свакодневним активностима, као пре увођења ванредног стања.

“Апелујем да се стрпимо још мало, да издржимо још мало, јер је извесно да видимо крај епидемијског тога, да уђемо са што бољим имунитетом у будуће дане”, рекла је Кисић Тепавчевићева.

15:18
Проценат позитивности у последња 24 сата 6,4 одсто
Докторка Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је у последња 24 часа проценат позитивних на коронавирус нешто већи – 6,4 одсто.

Она је рекла да се укупан број преминулих одржава као и претходних дана и да је од шесторо преминулих у последња 24 сата, њих четворо из Геријатријског центра у Нишу.

15:14
У последња 24 часа 233 нова случаја коронавируса
Према последњим подацима, у Србији су регистрована 233 нова случаја коронавируса. Преминуло је још шест пацијената.

15:09
У Подунавском округу 196 заражених
Према подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, на територији Подунавског округа, коронавирус је потврђен код 196 особа.

Највише заражених је у Смедереву – 115. Од тог броја, у Дому за старе инфицирано је 70 корисника и 14 запослених. До сада је излечено осам корисника из Дома.

У Смедеревској Паланци, присуство вируса је потврђено код 59 особа, а у Великој Плани код 22. На анализу је до сада, из Подунавског округа, послато 770 узорака.

14:55
Очекује се почетак конференције за новинаре
Очекује се почетак конференције на којој ће бити саопштени најновији подаци о броју заражених коронавирусом у Србији.
У Србији је у последња 24 сата преминуло још шест пацијената, укупно 162. Тестирано је још 3.614 особа, од чега је 233 узорка позитивно, а на респиратору је 85 особа. Такође, хоспитализован 2.701 пацијент. Укупно је тестирано 67.917 људи, а излечено 1.209 људи.

Србија је у осмој недељи епидемије коронавируса. На снази су нове, блаже мере.

Од данас су почеле да раде пијаце у затвореном простору, фризерски и козметички салони,салони за негу лепоте, као и фитнес центри и теретане.

Сви објекти морају обављати своје делатности уз коришћење заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства).

Препоручено је да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег броја људи у затвореном простору.

Живот се полако враћа у нормалу, а епидемиолог Предраг Кон указује да Србија полако излази из епидемије, али да је свет тек на почетку пандемије.

Забрана кретања на снази је од 18.00, а у време полицијског сата у шетњу могу само грађани старији од 65 година – сат времена, највише 600 метара од места становања.

Подели на: