Најновије вести

Приштина: Још једну оптужница против жене осумњичене за прикључивање ИД

Косовско Специјално тужилаштво подигло је још једну оптужницу пред Основним судом у Приштини против А.А., осумњичене за кривично дело „организовање и учествовање у терористичкој групи“, јавља Газета Експрес.

 

Специјално тужилаштво је саопштило да је наводно у новембру 2015., А.А. заједно са супругом Х.С. и ц́ерком Д.С. путовала са Косова у Истанбул, а после Истанбула отишли су у Сирију да се придруже ИСИС-у.

„Специјално тужилаштво саопштило је да је оптужена А.А. 23.11.2015., у потпуној свести, заједно са својим супругом Х.С. и његовом ц́ерком Д.С. напустила своје стално пребивалиште у Републици Косово и отпутовала у Истанбул – Турску преко међународног аеродрома Адем Јашари. Затим су ушли у Исламску државу у Сирију како би се придружили терористичкој организацији ‘ИСИС’, а из које је редовно финансирана износом од 50 евра месечно „, саопштили су из Специјалног тужилаштва.

Овим радњама је окривљена А.А. починила кривично дело „Организовање и учествовање у терористичкој групи“ из члана 143 став 2 Кривичног законика Косова.

А.А. је 15. жена против које је подигнута оптужница због „организовања и учешћа у терористичким групама“, и до сада их је девет осуђено.

Подели на: