Најновије вести

Приштина протерује двојицу службеника руске Канцеларије за везу

Привремене институције у Приштини прогласиле су непожељним два званичника руске Канцеларије за везу на Косову и Метохији, због наводно “штетне активности по безбедност и поредак”.

 

Одлуку о проглашењу “персонама нон грата” донело је министарство спољних послова, а на захтев председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, саопштила је она на својој Фејсбук страници.

Османијева је навела да је њихова активност “нарушила националну безбедност и уставни поредак Косова”.

“Ове недеље затражила сам од потпредседнице владе, такође, министарке спољних послова и дијаспоре Донике Гервала Шварц да прогласи ‘персоном нон грата’ два службеника Канцеларије за везу Руске Федерације на Косову због њихове штетне активности, а која је оштетила националну безбедност и уставни поредак Косова”, навела је Османи у саопштењу.

Навела је да су привремене институције у Приштини “посвећене борби против злоћудног утицаја Руске Федерације и њених сателита у региону, који имају за циљ да подрију локална и достигнућа САД, НАТО-а и ЕУ”.

“Из тог разлога, наставићемо да блиско сарађујемо са нашим америчким и европским савезницима како бисмо спречили покушај да Косово и наш регион постану плен дестабилизујућих амбиција Руске Федерације”, навела је Османијева.

Не наводи се о којим особама је реч, нити је објављен њихов идентитет.

Подели на: