Најновије вести

Приштина усвојила коначну одлуку о експропријацији земљишта у Лепосавићу и Зубином Потоку

Влада у Приштини донела је коначну одлуку о експропријацији земљишта у Лепосавићу и Зубином Потоку, правдајући је јавним интересом, а на основу правоснажних судских пресуда.

 

 

Одлука је донета на данашњој електронској седници владе у Приштини.

Полицијска база у месту Горњи Јасеновик код Зубиног Потока
“Влада је донела коначни одлуку за јавни интерес непокретности власника и зинтересованих страна које су погођене реализацијом ‘Инфраструктурних пројеката од јавног интереса’, у Општини Лепосавић и Општини Зубин Поток, у складу са правоснажним пресудама судова Косова”, саопштено је из владе.

Нема детаља шта последња одлука подразумева, а када је први пут донета прошле године, подстакла је власнике имања, углавном српске националности, на протесте због тога што им одузимају земљу без икаквог објашњења и расправе.

У јавним расправама одржаним касније представници владе нису објаснили власницима имања и широк јавности шта конкретно представљају инфраструктурни објекти од јавног значаја, мада је на терену видљиво да су централне власти у Приштини на појединим парцелама означеним за експропријацију, већ изградиле базе за смештај специјалне пограничне полиције.

На основи жалби адвоката, заступника власника имања означених за експропријацију, крајем прошле године у Основном суду у Пристини поништена је прелиминарна одлука Владе о експропријацији земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток и враћена је на поновно одлучивање.

Подели на: