Најновије вести

Приштински универзитет спреман за повратак студената

Студентски центар и Приштински универзитет спремни су за повратак студената и почетак наставе на факултетима, чим струка да препоруке.

 

Студентски центар Приштина са привременим седиштем у Косовској Митровици обезбедио је све неопходно за несметан и безбедан повратак студената који су смештени у неком од шест Домова.
“Студентски центар поред капацитета у Митровици поседује и капацитете у Звечану, Лепосавићу и Блацу. У претходном периоду у складу са инструкцијама које смо добили од Министарства просвете, науке и технолошког развоја извршена је комплетна дезинфекција свих објеката, обављају се технички прегледи и отклањају сви евентуални недостаци. Трудили смо се да одрадимо све задатке иако смо радили смањеним капацитетом, тако да очекујемо да се студенти што пре врате. Студентски центар и Универзитет раде у једној узајамно последичној вези када се организује све што је неопходно и спремни смо да поново примимо студенте у своје окриље”, каже за ТВ Мост Драгана Антонијевић, директор Студентског центра Приштина.
Напомиње да су се током пандемије изазване корона вирусом заражени пацијенти са благом клиничком сликом или без симптома лечили у Дому 6.
“Ми ћемо у наредном периоду све собе у којима су били смештени инфицирани корона вирусом у потпуности адаптирати и те собе ће чекати студенте потпуно спремне”, истиче она.
Приштински универзитет спреман је за повратак студената и почетак редовне наставе и испитних рокова, каже Немања Бишевац, студент проректор.
“Факултети су дезинфиковани, Студентски домови дочекују ускоро, надам се, све студенте спремни.Оно што је најбитније напоменути је да нећемо почињати са извођењем праксе и лабораторијских вежби као и са испитним роковима док сви студенти нашег Универзитета не буду могли да дођу у Косовску Митровицу, односно док се не отворе административни прелази”, каже Бишевац.
На Приштинском универзитету студира око 10.000 студената.

Подели на: