Најновије вести

Путин: Наставићемо да пружамо свеобухватну подршку Србији

Русија се залаже за очување суверенитета Србије, изјавио је руски председник Владимир Путин на церемонији предаје акредитивних писама страних амбасадора, којој је присуствовао и амбасадор Србије у Москви Момчило Бабић.

 

 

Владимир Путин је изјавио да ће Русија наставити да пружа Србији свеобухватну подршку у очувању њених легитимних права и интереса, као и заштити државног суверенитета и територијалног интегритета.”У оквиру међународног права, ослањајући се пре свега на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, наставићемо да пружамо српским пријатељима свеобухватну подршку у очувању легитимних права и интереса Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалног интегритета”, рекао је Путин, а преноси РИА Новости.

Истакао је да Русију и Србију повезују односи стратешког партнерства засновани на традицији пријатељства, културне, духовне и историјске блискости братских народа.

“Са председником Вучићем редовно разматрам на личним састанцима и у телефонским разговорима кључна питања даљег развоја сарадње. Ценимо жељу српских пријатеља да воде уравнотежену, независну политику на међународној арени и наставићемо да радимо заједно на продубљивању политичког дијалога, ширењу сарадње у економији, трговини, научној, техничкој, културној и хуманитарној сфери”, навео је Путин.

Руски председник је напоменуо и да ће Русија подржати Србију у одбрани њених права и интереса.

Подели на: