Ракић, Спирић и Симић првог јутра у Новој години обишли породилиште и педијатрију у Косовској Митровици

Традиционално, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић уручио је осим пакетића и новчани поклон за прворођену бебу, здраву девојчицу која је рођена нешто после три сата у новогодишњој ноћи у породилишту КБЦ – а у Косовској Митровици

Косовска Митровица, 1. јануара – Првог дана у Новој години, јутрос у осам сати породилиште и одељење педијатрије Клиничко – болничког центра у Косовској Митровици обишли су градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, председник Привременог органа општине Александар Спирић и начелник Косовскомитровичког округа Славко Симић и том приликом свим малишанима на овим одељењима поделили новогодишње пакетиће. Традиционално, градоначелник Северне Митровице Горан Ракић уручио је осим пакетића и новчани поклон за прворођену бебу, здраву девојчицу која је рођена нешто после три сата у новогодишњој ноћи.
– Користим прилику да се захвалим градоначелнику господину Ракићу, начелнику округа господину Симићу, председнику привременог органа господину Спирићу на несебичној подршци коју нам прижају током свих ових година и омогућавају нам да из године у годину побољшавамо ниво наших здравствених услуга на радост свих наших пацијената – рекао је заменик директора КБЦ – а у Косовској Митровици др Златан Елек.
Он је, такође, рекао да је у 2019. години рођено 517 беба и да очекује да ће их у наредним годинама бити много више а да осим прве бебе рођене у Новој години, на породилишту се тренутно налази још шест беба рођених последњих дана.
– Традиционално и ове године 1. јануара налазимо се на овом месту где се рађају наши најмилији суграђани. Ове ноћи смо имали једну новорођену бебу, а такође протеклих ноћи је рођено још шест бебица и наш град је богатији за још седам малишана – казао је градоначелник Северне Митровице и председник Српске листе Горан Ракић.
Он се захвалио особљу, лекарима и медицинским сестрама у породилишту и на одељењу педијатрије, који “несебично дају себе да би управо наши најмлађи суграђани имали адекватне услове у овој болници”. Честитајући нову годину пожелео је свима пуно успеха, здравља и среће.
– Нема лепшег и радоснијег јутра у Новој години и верујемо да ће сваки наредни дан бити радоснији и бољи за српски народ на простору Косова и Метохије – казао је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.
Он је у овој години, како је рекао, имајући у виду политику државе Србије на КиМ, најавио даљу подршку младим брачним паровима, како кроз стамбено збрињавање тако и кроз програм финансирања вантелесне оплодње.
– Привремени орган општине Косовска Митровица наставиће у континуитету подршку брачним паровима који су решени и одлучни да се боре за потомство. И та средства предвиђена су буџетом за 2020. годину – казао је Спрић.
Начелник Косовскомитровичког округа Славко Симић пожелео је овој години рекордан број деце рођене у породилишту у Косовској Митровици.
– Стално говоримо о инвестицијама, пројктима, стамбеним објектима, али оно што је најважније, највећа инвестиција и за Србију и за све нас на Косову и Метохији је свака новорођена беба. Зато и држава Србија, Канцеларија за КиМ и све општине улажу у нашу децу, породице и дају пуну помоћ и подршку, јер џаба нам и школе и вртићи ако нема ко у њих да иде. Зато требамо подићи националну свест и подстицати да се рађа што више деце, да у блиској будућности и Србија, али пре свега ми овде на КиМ, имамо основу на коју можемо да се ослонимо, да национално јачамо, да будемо снажни и да на овим просторима опстанемо и останемо – поручио је Симић.
Представници локалне самоупреве током обилсака КБЦ поделили су на породилишту укупно седам, а на одељењу педијатрије 11 пакетића.
С.К.

Подели на: