Ромским породицама подељени пакети помоћи

Општина Грачаница

Ромским породицама у Грачаници подељени су пакети са основним животним намирницама и хигијенским средствима. Подели је присуствовао председник општине Грачаница Срђан Поповић који је том приликом обећао и улагања у инфраструктуру, све у циљу унапређења положаја и стварања бољих животних услова Рома.

-Општина је успела да обезебеди помоћ у виду пакета са животним намерницама за све ромске породице на нашој териотрији. Пре два дана имао сам састанак са представницима Рома на којем смо разговарали о проблемима са којима се суочава ова заједница и већ данас крећемо са њиховим решавањем. Успели смо да обезбедимо парецелу за гробље које ћемо и оградити. Обишли смо и улице које је потребно асфалтирати, а покушаћемо да регулишемо и канализацију. Општина има добру сарадњу са ромском заједницом и све проблеме решавамо заједно, казао је Поповић.
Представници Рома захвалили су се локалној самоуправи и председнику Поповићу на помоћи у тешким тренуцима и подршци у условима пандемије коронавируса.
-Захваљујемо се на помоћи. Хвала на обећању да ће решити проблем гробља, средити улице и на сталној бризи за ромску заједницу, рекао је Сафет Рагипи.
Помоћ су добиле све породице у ромској махали, а укупно је подељено 165 пакета, који су обезбеђени у сарадњи са Данским саветом за избеглице, Хелп-ом и Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу. Пакете са основним животним намирницама и хигијенским средствима биће подељени и осталим ромским породицама у општини Грачаница.
Општина Грачаница је до сада поделила преко 800 пакета и неколико тона брашна помоћи социјално угроженим породицама.

М.Ч.

Подели на: