понедељак, 20. фебруара 2023. | 05:50
Најновије вести

Си честитао Вучићу Дан државности

Председник Кине Си Ђинпинг упутио је честитку председнику Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

 

“Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље”, пише у честитки Си Ђинпинга.

Си је оценио да кинеско-српски односи одржавају јак тренд развоја, да је међусобно политичко поверење двеју земаља чврсто, сарадња у различитим областима постиже богате резултате, а челично пријатељство се непрекидно продубљује.

“Две стране се заједно суочавају са изазовима епидемије ковида 19, чиме дају пример сарадње у борби против епидемије у свету. Недавно сте, по мом позиву, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља централне и источне Европе и дали велики допринос успешном одржавању самита, што ја високо ценим”, каже кинески председник.

Си Ђинпинг истиче да придаје велики значај развоју односа Кине и Србије.

Спреман је да са председником Вучићем, у оквиру заједничке изградње иницијативе “Појас и пут”, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигне Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, како би допринели благостању двеју земаља и двају народа.

“Желим Вашој земљи много просперитета, а народу срећу и благостање”, наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

Подели на: