петак, 09. јуна 2023. | 02:50
Најновије вести

Спирић међу добровољним даваоцима крви

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић учествовало је данас у акцији добровољног давања крви, коју је поводом 11. маја – Националног дана добровољних давалаца, организовао Црвени крст Косовске Митровице.

 

Грађани Косовске Митровице још једном показују колико је битно да искажемо солидарност. Данас обележавамо Дан добровољног давалаштва крви. Локална самоуправа је ту да увек подржи овакве акције и оснажи њихов рад. Ту су и волонтери који су у време пандемије показали велику одговорност као и помоћ старијим и немоћним лицима” рекао је Спирић.
Спирић је додао да епидемија корона вируса није завршена, али да упркос томе, Здравствени центар у Косовској Митровици показује спремност да и на овај начин одговори изазову. “Ми, као грађани, показали смо да смо вољни да у великом броју дамо крв. То показује да је ова течност драгоцена, јако битна и да живот значи” истакао је Спирић.
Он је нагласио да су здравствени радници заслужили свако поштовање и показали изузетну одговорност, несебично се дајући у борби која се води против вируса.
“Косовска Митровица већ неко време бележи дане без новозаражених што је јасан показатељ да су све мере које су биле у претходном периоду, оправдане и полако крећемо са ублажавањем мера. Пијаца је у суботу кренула да ради и генерално апел свим суграђанима да се придржавају савета струке, дистанца је најнеопходнија а све остало што долази од струке и даље ћемо примењивати” рекао је Спирић.
Грађанима се захвалио на подршци, и на томе и што су како је рекао “показали одлучност да овим заједничким путем, идемо у нове победе где ћемо стварати нове и боље прилике за нашу Косовску Митровицу.”
“Градњом бројних инфраструктурних пројеката, Косовска Митровица ће добити нови изглед а притом ће се решити велики проблем породица када су у питању стамбене јединице. То је показатељ да ће Србија и даље бити присутна на овим просторима и да ће помоћи свим грађанима и сваком појединцу и ми ћемо наставити да радимо пуним интензитетом” нагласио је председник Привременог органа Општине Косовска Митровица.

Подели на: