понедељак, 06. фебруара 2023. | 05:03
Најновије вести

Спирић обишао радове на кући породице Недељковић

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је заједно са својим сарадницима и кандидатом за народног посланика Душаном Савићем обишао завршне радове на реновирању куће Ратомира Недељковића у Косовској Митровици.

 

“Настављамо да пуним интензитетом и енергијом решавамо проблеме овдашњег становништва али и са многобројним пројектима планираних за 2020. годину у оквиру свеобухватног пакета помоћи српском народу на простору Косова и Метохије” рекао је Спирић.

Седмочлана породица Недељковић ће у наредним данима добити кућу у новом сјају и све оно што је у јануару обећано, додао је Спирић.

“Наш задатак је да водимо одговорну и социјалну политику и пружање и стварање нових и бољих услова за сваког појединца на простору нашег града. Наставићемо и убудуће да обилазимо вишечлане породице а приоритет биће свакако у решавању стамбених питања и адаптација стамбених јединица у којима живе али је свакако присутно и оснаживање породица кроз запошљавање брачних парова, који су без посла а имају троје и више деце. Држава је присутна и биће тако, кроз разне пројекте и реализацију многих ствари које су кључне за опстанак, а одлучност и потенцијал да Косовска Митровица има будућност, јасан је показатељ да ова породица и наравно ова деца заслужују боље услове за живот” наводи Спирић.

Ратомир Недељковић се захвалио Влади Републике Србије као и званичницима Канцеларије за Косово и Метохију на пруженој помоћи.

“Ево дошло је време да се реализује пројекат који је договорен јануара месеца. Захваљујемо се Влади Републике Србије, која је преко Канцеларије за Косово и Метохију и Привременог органа општине Косовска Митровица испунила обећања и обезбедила средства, са којим ћемо ми, наравно и са нашим улагањем реновирати кућу” рекао је Недељковић.

Марија Недељковић, најстарија од петоро малишана, каже да су дуго чекали на реновирање куће и нада се да ће реализација протећи као што је планирано.

Канцеларија за Косово и Метохију је за овај вид подршке издвојила средства у износу од 1.700.000 динара а радови на кући су започети у јануару обиласком помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислава Тајића.

Подели на: