Најновије вести

Спирић обишао радове на породичној кући Стојановића

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић обишао је данас радове на породичним кућама вишечланих породица Стојановић и Недељковић у Косовској Митровици .

 

Спирић је ове продице обишао 29. јануара, заједно са помоћнициима директора Канцеларије за Косово и Метохију Душицом Николић и Бориславом Тајићем, када је договорено да се у оквиру пакета свеобухватне помоћи српском народу на Косову и Метохији Владе Србије, изађе у сусрет овим породицама са више деце. Обема породицама је тада обећано да ће добити средства неопходна за реновирање и адаптацију породичних кућа.
Брачни пар Стојановић има четворо деце. не раде нигде и досад су живели у тешким условима у недовршеној кући. Пандемија и мере уведене ради сузбијања
коронавируса, успорили су реализацију свих пројеката започетих почетком године па и овог, али сада радови напредују добро.
” Пуно за нас значи ово је што је одрађено и хтео бих да се захвалим Канцеларији за Косово и Метохији и Привременом органу Општине Косовска Митровица. да није било ове помоћи, ми сами не бисмо могли ово да одрадимо. Четворо деце, сви су на факултету, немам шта много да кажем, сем да нам ова помоћ значи пуно” рекао је Светислав Стојановић.
“Јако је важно да уједињени и сложни након пандемије, додатно ојачамо наш пут крајње нераскидиви са државом Србијом. Ово није једина продица у Косовској Митровици којој ћемо помоћи. Наш циљ јесте да сваки грађанин у Косовској Митровици, осети бољитак и да се створе бољи услови за живот” рекао је Спирић.
Спирић је додао да ових дана Општина са Националном службом за запошљавање ради на пијему приправника- десеторо факултетски образованих и десеторо са средњом стручном спремом.

Подели на: