Најновије вести

Спирић: Сви који су били контакту са лицима позитивним на Ковид19 да се хитно јаве епидемиолозима

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић апеловао је вечерас још једном на све грађане Косовске Митровице и свих места на северу Косова и Метохије који су били у контакту са лицима којима је потврђено обољење Ковиђ19 да се хитно и неодложно јаве епидемиолозима ради евиденције свих контаката и праћења стања.

 

Ситуација је крајње озбиљна и забрињавајућа, будући да смо мања средина веома густо насељена и да се много контаката остварује на дневном нивоу, па је у том смислу могуће и брзо ширење вируса. Како бисмо превентивно деловали , сузбили и искоренили вирус, потребно је да сви будемо на истом задатку, одговорни и посвећени” рекао је Спирић.

Евиденција свих лица која су на било који начин била у контакту са оболелима потребна је како би се прецизно дефинисали даљи кораци свих ангажованих и усмерених ка решавању овог проблема и сузбијања епидемије, наводи Кризни штаб Косовска Митровица.

“Поштовани грађани, као и много пута до сада, рачунамо на вашу одговорност, савесност и озбиљност. Останите у својим домовима и у дозвољено време кретања, уколико није неопходно да излазите. Уколико осетите било какве симптоме, или сте били у контакту са лицима позитивним на корона вирус, и имате било које симптоме, чак и најблаже, позовите следеће бројеве телефона: Др Живорад Радојковић – 064-825-28-21, Др Филип Џудовић – 066-100-097, Др Деса Вуксановић – 064-488-4672” каже се у апелу председника Александра Спирића.

Подели на: