Најновије вести

Спремно нових 300 пакета помоћи

Општина Грачаница чини све да становништво ни за чим не оскудева

 

Општина Грачаница обезбедила је други контигент помоћи намењен социјално угроженим породицама и старачким домаћинствима на територији ове локалне самоуправе. Реч је о 300 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима укључујући и брашно. Испорука креће наредних дана а председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је обишао складишни простор, најављује да ће се доћи до сваке породице којој је помоћ потребна. Он најављује да ће свака породица из ових категорија становништва добити све што им је потребно.
-Ово је још један доказ да ће општина Грачаница да се брине о својим мештанима. Још једном апелујемо да не излазе из својих домова без преке потребе и да смо обезбедили довољно хране, довољно намирница. Сваки волонтер доћи ће до сваке породице односно до сваке старије особе и допремити све што им је неопходно, казао је Поповић.
Он је нагласио да су Кризни штаб и све општинске службе јасно опредељене за пружање услуга становништву и да уз помоћ волонтера на терену чине све да спрече ширење епидемије вируса Ковид 19.
-Свакодневно дезинфикујемо све јавне објекте. Успели смо да дезинфикујемо све улице на територији општине Грачаница. Већ је направљен план да се то ради у континуитету и са тим се не сме стати. Обезбедили смо доста течности, тако да са тим нећемо имати проблема. Све јавне установе које сматрају да им је потребна дезинфекција могу да се јаве Кризном штабу, а ми ћемо сигурно изаћи свима у сусрет. Инспекцијске службе су стално на терену. Обилазе све трговинске радње како би проверавали да случајно нема неког непримереног скока цена. Такође, Одељење здравства у складу са својим могућностима помаже болницама и домовима здравља. За сада има довољно маски и рукавица, и чинимо све да наша општина и њено становништво ни за чим не оскудевају у наредном периоду, рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.
Први контигент помоћи старачким домаћинствима и социјално угроженим породицама је већ расподељен а нова расподела креће наредних дана.  М.Ч.

Подели на: