Најновије вести

Србин из Партеша позитиван на Ковид 19

Регистрован први случај корона вируса у српским срединама јужно од Ибра

 

Србин М.К . (30) из села Партеш код Гњилана, запослен у Косовској полицији позитивн је на вирус корона, а на основу теста који је урађен у Нционалном институту за здрвље у Приштини. То је први регистровани случај Ковиђ19 у српским срединама јужно од ибра од проглашења пандемије.

Након утврђивања вируса, полицајац је удаљен с посла и налази се у кућној изолацији заједно са својом породицом, која ће бити тестирана ових дана. У изолацији се налазе и лица с којима је био у контакту у последњих неколико дана.

Према речима директора Здравственог центра Гњилане др Зорана Перића, М.К. је јутрос прегледан у амбуланти у Партешу, где су њему као и особама с којима је био у контакту узети узорци који су послати у болнички центар у Косовској Митровици. Резултати тих узорака се очекују како је казао др Перић у суботу.

Према подацима Министарства здравља Косова до јутрос је на позитивних Ковид 19 идентивиковано 1.486 особа. До сада је на Косову од ове заразне болесту умрло 33 пацијента. Последњих неколико дана у порсту је број оболелих. Јуче је тај број износио рекордних 141 инфициратних корона вирусом.

С.И.

Подели на: