среда, 07. децембра 2022. | 21:23
Најновије вести

Српска листа чува и брани српске националне интересе

Кандидати Српске листе за посланике на престојећим парламентарним изборима на КиМ у посети Новом Брду, Клокоту и Партешу

                                   

Чланови Српске листе, кандидати  за предстојеће ванредне палраментарне изборе који ће бити одржани на Косову и Метохији 14.фебруара,  Далибор Јевтић, Славко Симић и Љубинко Караџић посетили су у четвртак 11. фебруара општине Ново Брдо, Партеш—Пасјане и Клокот. Они су том приликом обишли неколико социјално угрожених породица којима је у претходном периду ангажовањем Српске листе , Министарства за заједниц и повратака и општинских локалних самопурава обезбеђена помоћ око изградње или адаптације стамбених објеката и дгуги облици помоћи,  као и неколико породица којима ће помоћ бити обезбеђена у наредном периоду.

            У Новом Брду су се најпре састали са председником ове општине, Светиславом Ивановићем с којим су разговарали о  проблемима и изазовима с којима се ова општина суочавала у претходном периоду  као и актуелној укупној ситуацији на њеном терену.

У селу Прековцу на територји Новог Брда, представници Српске листе обишли су  четворочлану породицу Срећка Савића, коме су Канцеларија за заједнице и повратака и општина Ново Брдо, недавно помогла изградњу куће и тиме знатно допринели подизању квалитета услова живота овој породици која је решена да остане на просторима Косова и Метохије.

               Чланови српске листе  у општини Пасјане су се такође најпре срели са председником општине, Драганом Петковићем с којим су разговарали о укупној ситуацији на територји општине и проблемима и потребма с којима се ова општина на чијој територји живи око 6000 Срба, суочава. Након посете оштини, обишли су породицу Зорана Перића  који има седморо деце и који се са сурпугом Биљаном недавно из Централне Србије вратио на Косово и Метохију. Њему су председник општине  и чланови српске листе уручили нови телевизор, један рачунар, мобилни телефон и играчке за децу, а обећана му је и помоћ у проширењу куће у скорије време.

        Након сусрета са председником општине Клокот, Божидаром Дејановићем с ким су такође разговарали о  ситуацији у општини, Јевтић, Караџић и Симић  посетили су породицу Звонка Симића  у селу Врбовц , у којој је четворо малолетне деце и коме је потрбно реновирање куће. Речено је да ће му помоћ око тога бити обезбеђена. У Врбовцу  су чланови Српске Листе посетили су и ОШ“ Марко Рајковић“ као  Техничку школу у овом мету. У сусрету са директорима школа, договорено је да у скорије време почне изградња балон сале у школском дворишту  која ће бити доступна ученицима али и младима из Врбовца и околних српских места.

                Потпредседник Српске Лисре, Далибор Јевтић је приликом посете Косовсом Поморављу истакао да ће Српска листа наставнити да изказује одговорност како је то и до сада чинила.

-Одговорност се показује свуда и на сваком месту не само речима, већ и делима. Наша дела  показују свуда тамо где смо имали прилике да радимо, шта и колико смо урадили. Изјаве које су долазиле од наших противника који су рекли да ми водимо прљаву кампању говоре о њима. Ако неко води прљаву кампању тиме што помоаже, што гради  нове школе, нове амбуланте, нове спортске терене онда то довољно говори – казао је Јевтић.

– Ми ћемо нставити да  уз подршку државе Србије уз подршку нашег председника Александра Вучића, јединствено, сложно и снажно решавамо проблеме- додао је Јевтић и нагласио да ће Српске листа ће освојити свих 10 мандата.

– Ја увек истичем ту ситуацију да је важно да у скушптини Косова да  у институцијама буду они људи који ће  пре свега бранити националне интересе Срба који живе на овим просотирма уз пуну сарадњу са државом Србијом уз пуну сарадњу са нашим председником – казао је Јевтић.

-Протекле три године биле су године борбе, отпора и очувања српских националних интереса на Косову и Метохији. Народ се и у Клокоту и у Партешу и у Пасјану и у Ранилугу и у свакој српској средини увек окупљао како би бранио оно што нам припада . Зато је заиста Спрска листа постала кичма останка и опстанка нашег народа на овим просотрима .Сваки Србин постао је део српске листе као политичке породице. Постали смо снажан политички колектив који се бори за своја права, истину, слободу и оно што је најважније боримо се сви заједно за будућност и опстанак наше деце на овим просторима- рекао  је Симић приликом посете поменутим општинама у Косовском Поморављу. Он је упутио позив гласачима да на предстојећим изборима покажу да је сваки Србин српска листа и да свој глас дају Српској  листи и да тиме дају глас државној и националлној политици и да покажу да су јединствени и сложни.

Посета чланова Срске Листе Косовском Поморвљу протекла је уз поштовање свих мера заштите од ширења пандемије коронавируса.

 С.И.

Подели на: