среда, 30. новембра 2022. | 21:24
Најновије вести

Српска листа о увођењу авио-линије Београд-Приштина

Српска листа сматра да је потписивањем писма о намерама за успостављање авио-линије БеограђПриштина учињен веома важан симболички корак ка рушењу баријера између народа и друштава, и да српски народ на Косову и Метохији може имати само корист од ове иницијативе.

 

Српска листа у саопштењу наводи да сваки корак ка нормализацији односа, а што укључује и лакше кретање грађанима, чини живот српског народа на Косову и Метохији подношљивијим и перспективнијим.

“Захвални смо председнику Александру Вучићу, председници Владе Србије Ани Брнабић и директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу због тога што су у времену које карактерише политичка неизвесност и погоршање положаја српског народа на Косову и Метохији имали мудрости и снаге да још једном покажу да су Србија и српски народ осовина стабилности региона”, поручује Српска листа.

У саопштењу подсећају да српски представници на Косову и Метохији већ годинама подржавају идеју о обнављању авиосаобраћаја између два српска града Београда и Приштине, јер нам тако Београд постаје ближи.

“Србија је још једном показала да није та која стоји на путу либерализацији протока људи, робе, капитала и услуга у региону, не угрозивши при том своје државне и националне интересе, а Београд и због свог географског положаја и због свог значаја заслужује да буде саобраћајно чвориште региона и град ка којем ће водити сви путеви”, наведено је у саопштењу.

Подели на: