Најновије вести

Суђење оптуженима за убиство Оливера Ивановића наставиће се 22. и 24. новембра

Суђење оптуженима за убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића наставиће се 22. и 24. новембра, потврдио је за Косово онлајн бранилац оптуженог Марка Рошића, адвокат Махмут Хаљими.

 

 

Према речима Хаљимија, суђење би требало да буде настављено саслушањем сведока, а уколико се буде поштовао раније утврђен редослед, свој исказ би пред судом требало да да брат убијеног Ивановића, Мирослав Ивановић.

Хаљими каже да га радује информација о заказивању новог рочишта јер су, како каже, сви могући рокови до сада више пута прекорачени.

„Верујем да ће, напокон, кренути ово суђење оним темпом којим треба да иде и да ће овај случај бити окончан у догледно време, као и да ће они који нису криви доказати своју невиност“, рекао је Хаљими.

За учешће у убиству за различита кривична дела оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевич, Драгиша Марковић, Жарко Јовановић, Силвана Арсовић и Раде Басара.

Оптужницом се окривљени терете за кривична дела учешће или организацију криминалне групе, злоупотребу службеног положаја и овлашћења, помоћ у извршењу кривичног дела тешко убиство, неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности у саизвршилаштву и манипулација доказима у саизвршилаштву.

Лидер Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. са више хитаца у леђа, док је улазио у просторије своје странке у Северној Митровици.

Подели на: