Најновије вести

Таблет рачунари за 60 ученика основних и средњих школа

Општина Грачаница

 

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорица општинског Одељења образовања Бранкица Нићић, поделили су таблет рачунаре ученицима основних и средњих школа који су за ову донацију одабрани на основу успеха и социјалног статуса.
Председник општине поручио је да ће се брига о најмлађима наставити. Према његовим речима, услед епидемиолошке ситуације ове године није организована манифестација „Савин ђак“, али општина Грачаница није заборавила на ученике и да ова помоћ говори у прилог томе.
-Улагање у омладину, незаборављање успеха наших ученика сигурно су један од приоритета општине. Настојаћемо да се и у будућности наши најбољи ђаци не забораве и сигуран сам да ће за свој успех бити и награђивани од стране општине. Надам се да ће наредне године епидемиолошка ситуација дозволити да, као и претходних година, организујемо манифестациују „Савин ђак“ и да ћемо наставити са традицијом, рекао је Поповић.
Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић казала је да је у склопу манифестације „Савин ђак“ прошле године четвородневним путовањем награђена група ученика, а да је ове године та награда замењена доделом таблет рачунара.
-Ове године узели смо у обзир и категорију ученика са слабијим материјалним стањем тако да смо у оквиру Светосавске недеље и њих наградили таблет рачунарима. Што се тиче категорије најбољих ученика водимо се одабиром најбољих по успеху и по резултатима оствареним на такмичењима у току године, казала је Нићић.
Општина Грачаница обезбедила је за децу основних и средњих школа укупно 60 таблет рачунара као помоћ у организовању и праћењу наставе.

М.Ч.

Подели на: