Најновије вести

Тиодоровић: Још дуго нећемо живети као пре епидемије

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је да је главни задатак, када прође први талас епидемије коронавируса, да се ради на превентиви и да се сви придржавају прописаних мера.

Он је навео да су две мере кључне – ношење заштите опреме у друштву и држање дистанце, а у новим условима њима треба додати физичку активност и боравак на свежем ваздуху.

Према његовим речима, добро је то што су паркови у Србији, као и простори уз реку отворени, јер су свеж ваздух и шетња потребни сваком, нарочито после изолације.

Такође је добро, оценио је, што се људи полако враћају својим пословима, али је неопходно да се у сваком тренутку физички дистанцирају једни од других, и да носе заштиту.

“Бројке јесу оптимистичне, али не смемо да дозволимо да нас заварају, да се опустимо и понашамо као да је све као пре. Још дуго неће бити исто као када смо живели пре епидемије”, рекао је Тиодоровић.

Он је навео и да у шетњи на чистом ваздуху, крај реке, ако је човек сам може да скине маску како би га удахнуо, али ако се неко приближи маска се мора вратити.

Подели на: