среда, 07. децембра 2022. | 20:38
Најновије вести

Тражимо правду за своје другове

У Грачаници одржан протест ученика

 

 

Након што је Одељење основног суда у Грачаници донело одлуку да седморици младића, које је Косовска полиција привела због учешћа у тучи пре четири дана у Лапљем Селу, одреди притвор од 30 дана, њихови школски другови су због те одлуке одржали протесет испред полицијске станице у Грачаници.
-Овим протестом желимо да подржимо младе момке који су неправедно у притвору. Желео бих да свима кажем да је ово што се издешавало наша грешка, грешка политичара и старијих особа, и да у наредном периду морамо много да радимо на томе да до оваквих ствари, где се наши омладинци међусобно сукобљавају, више никада не дође. Желимо свима да јасно ставимо до знања да нема више наших, ваших, већ су то све наша деца, рекао је Слободан Станисављевић, спортски тренер и педагог.
Другови приведених младића изражавају жаљење због свега што се догодило, и сматрају да суд није донео правичну одлуку.
-Свако одговара за своје поступке, али не у оволикој мери и ми смо због тога овде. Желимо правду и да наши другари буду пуштени на слободу, рекла је Катарина Миленковић, ученица четвртог разреда средње школе.
Вечерас у 18 часова на истом месту биће одржан протест родитеља, пријатеља и познаника приведених младића на коме ће бити захтевано да се бране са слободе.   М.Ч.

Подели на: