Најновије вести

У КЦС стигли нови респиратори; Вучић: Победићемо

У Клинички центар Србије стигло је 18 нових респиратора шведске производње, допремљених из Каира, објавио је на Инстаграму председник Србије Александар Вучић.

 

Александар Вучић је на свом званичном Инстаграм профилу поставио фотографију на којој се виде апарати и написао: “Мој посао је да се борим за живот наших људи и будућност Србије! Борићемо се и победићемо”.

“Ово су нови респиратори које смо управо допремили са египатских аеродрома, али су шведске производње, укупно 18 из Каира је стигло. Пет је Дрегерових, три су стационарна, два транспортна је стигло јуче, а још три, плус четири која смо сервисирали, плус још један који смо успели да купимо, и чекамо за још 16, које смо купили, да нам дозволе полетање са територија европских земаља”, рекао је Вучић, који је у КЦ Србије био са министром здравља Златибором Лончаром.

Како каже, набавка се наставља и следећа највећа испорука се очекује у суботу.

“А, затим још већа у понедељак и уторак из Кине. Тако да ми радимо свој посао и свака ова машина значи живот за наш народ и наше грађане”, нагласио је председник.

У Србији је до сада регистровано још осам особа које су заражене коронавирусом, тако да је укупно 97 потврђених случајева Ковида-19, саопштило је јутрос Министарство здравља.

Подели на: