Најновије вести

У Северној Митровици одржано предавање “Одлучно и заједно против насиља”

Данас је у оквиру кампање против вршњачког насиља, одржано предавање на тему “Одлучно и заједно против насиља” од стране доктора психолошких наука Јелене Минић, на којем су учествовали млади из Северне Митровице.

 

“Данас смо говорили о вршњачком насиљу, насиљу генерално, о последицама вршњачког насиља које трпе жртве. Поменули смо различите врсте насиља и акцентовали сајбер насиље”, рекла је предавач, доктор психолошких наука Јелена Минић.

Према њеним речима, учесници поменутог предавања су имали прилике да виде и чују како се решавају одређени конфликти, шта је најбоље за њихово ментално здравље, на који начин могу да унапреде неке своје вештине, како би, како каже, на адекватан начин комуницирали, избегли насилне ситуације, покушали да буду ненасилни, конструктивни, одговорни према себи и према људима око себе.

“Данас смо имали прилику да присуствујемо врло занимљивом и интерактивном предавању на тему вршњачког насиља. Свесни смо чињенице да насиље не можемо да искоренимо, али треба да искористимо све могуће капацитете и механизме како би смо га свели на најмањи могући ниво”, рекла је мастер психолог Марија Милановиц.

Милановић је нагласила да “сви имамо одговорност да о вршњачком насиљу знамо, говоримо и учествујемо у адекватном бављењу”

“Свачији допринос је важан и зато одлучно и заједно против насиља” поручила је Милановић.

Предавање на тему вршњачког насиља одржано је у просторијама АЦДЦ у Северној Митровици уз поштовање мера против коронавируса.

Подели на: