Најновије вести

Укида се карантин за северни део Митровице

Градоначелник Северне Митровице, Горан Ракић, најавио је да се укида мера карантина за ову општину.
“На основу препорука струке и надлежних органа, обавештавам вас да од сутра 3.5.2020. године престаје да важи одлука којом је наша општина, због повећаног броја инфицираних корона вирусом, стављена у карантин”, наводи се у саопштењу из кабинета градоначелника Северне Митровице, Горана Ракића.

 

Чињеница, да у последњих неколико дана имамо већи број излечених него заражених на северу Косова и Метохије показује да смо одговорним и заједничким радом успели да у значајној мери смањимо број жртава и оболелих”, додаје се у саопштењу.
“Ипак, ма колико то било тешко по сваког појединца, и у наредним данима и недељама морамо показати одговорност према себи и другима, те да одговорним понашањем, држањем физичке дистанце и употребом средстава заштите, попут маски и рукавица, те појачане дезинфекције свих простора спречимо повећање броја заражених чиме би угрозили животе наших најмилијих.
Подсећамо вас да је због нашег географског положаја, али и циркулације огромног броја људи из других општина са Косова и Метохије на територији наше општине потребно наставити са свим мерама заштите до коначне победе над овим вирусом.
Користимо прилику да вас подсетимо да и у нашем граду још увек траје борба наших оболелих суграђана, али и здравствених радника против ове пошасти, те нема места опуштању нити било каквој еуфорији, већ одговорном понашању”, поручује се у саопштењу.

Подели на: