Најновије вести

Упад Росу у северни део Косовске Митровице и Звечан, Србин упуцан мучки с леђа

Осим сузавца и шок бомби у Рудару припадници Росу употребили су и бојеву муницију. Срећко Софронијевић, србин из Звечана, упуцан мучки са леђа. Након што му је урађена хитна хируршка интервенција у КБЦ-у у Косовској Митровици налази се на одељењу интензивне неге и у стабилном је стању

 

Припадници Росу, под плаштом борбе против против наводног кријумчарења робе упали су данас у северни део Косовске Митровице и Звечан. Нешто пре девет припадници царине у пратњи наоружаних припадника интервентне полиције ушли су апотеку преко пута техничке школе због чега се окупио већи број грађана који су блокирали раскрсницу. Након што су припадници косовске полиције сузавцем и шок бомбама интервенисали против окупљених грађана, у из јужног дела града пристигли и припадници Росу. Истовремено припадници косовске полиције и РОСУупали су и у Звечан где се такође окупио већи број незадовољних грађана који су блокирали мост у Рудару и као и део пут Приштина-Рашка “код крста” у Рудару.
Специјалци Росу са два оклопна возила и њих двадесетак са дугим цевима упали су у магацин пића у Житковцу одакле су покупили све рачуне и компјутере.
Истовремено на путу од Рудара према Звечану било је још сигурно тридесетак припадника Росу који су чували одступницу онима који су упали у магацин у Житковцу.Све у свему са онима који су упали и Митровици било их је стотинак-прича нам власик једног приватног објекта у Звечану недалеко од места где су грађани револтирани због упада специјалаца Росу почели да се окупљају.Тада је каже он, а што нам потврђују и житељи околних кућа, настао прави рат.
-Специјалци су били распоређени по оклоним двориштима, на улици …Почели су на окупљени народ да бацају сузавац, шок бомбе…Ми смо онако голоруки желели да се демократски супроставимо њиховој сили причају окупљени грађани.
Осим сузавца и шок бомби у Рудару припадници Росу употребили су и бојеву муницију. Десетине људи у Косовској Митровици и Звечану задобило је повреде. Најтеже повређени Срећко Софронијевић, рођен 1985. године, задобио је повреде у пределу грудног коша. .
Он је упуцан мучки са леђа, има повреду десне лопатице, прелом другог ребра, и метак му је изашао на предњу страну врата уз обилно крварење. Урађена је хитна интервенција, налази се у јединици интензивне неге и сада је у стабилном здравстевном стању- реккао је у изјави за наш лист доктор Златан Елек, директор Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици,
Други теже повређени пацијент налазио задобио је повреде од ударца тупом силом с предње стране гудног коша и налази се на испитивању. Остали, који су задобили повреде од сузавца, шок бомби и гумених метака након указане им помиоћи пуштени су кућама.
Нешто после 12 часова припадници Росу се повукли из Звечана, а нешто раније из из северног дела Косовске Митровице. Поред блокада у Косовској Митровици и на путу Приштина-Рашка налази се и сада група грађана.
С.К.

 

Подели на: