Најновије вести

Уз помоћ државе Србије решен проблем водоснабдевања у Лапљем Селу

Председник Привременог органа града Приштине Љубинко Караџић, обишао је данас радове који се приводе крају у Лапљем Селу, а тичу се решавања проблема водоснабдевања за више од 400 становника у пет зграда у овом месту.

 

Уз помоћ Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, а преко Привременог органа града Приштине, ископан је бунар и обезбеђен систем за снабдевање техничком водом.

Овиме ће трајно бити решен проблем са којим су се више година суочавали становници поменутог стамбеног блока.

„Имајући у виду да је снабдевање водом отежано, посебно у летњим месецима и да се ради о стамбеним јединицама на вишим котама, овиме смо дугорочно решили проблем наших мештана. Јуче смо ископали бунар а већ данас се ради на постављању инсталационе мреже за допремање техничке воде до сваког стана. На тај начин ћемо решити проблем, са којима се наши мештани већ дуже време суочавају. Чинимо све да помогнемо сваком коме је помоћ потребна, а држава Србија и њене институције то безрезервно и свакодневно чине на Косову и Метохији. Бићемо присутни на сваком месту, саслушати све као и до сада и пружити помоћ и подршку онима којима је потребно. То смо чинили и чинићемо увек“ рекао је Караџић.

Председник Привременог органа града Приштине Љубинко Караџић, казао је да ће се по истом принципу, врло брзо кренути у решавање проблема водоснабдевања и становника у селу Сливово код Новог Брда, које територијално припада граду Приштини.

Подели на: