петак, 02. јуна 2023. | 16:56
Најновије вести

Број заражених значајно скочио, Србија се спрема за тешке дане, најстарији обавили недељну куповину

У Србији је до сада регистровано 659 случајева коронавируса, док је живот изгубило 10 особа. Број новооболелих значајно је скочио у претходних 48 сати, а према најавама стручњака, најтежи дани у нашој земљи тек се очекују. Због тога је Влада Србије увела нове мере у покушају да спречи ширење заразе, док су монтажне болнице спремне у Београду, Нишу и Новом Саду.

 

8.00 – У Ваљеву, једном од жаришта коронавируса са 47 случајева, поштују се мере ограниченог кретања. У том граду у изолацији је 500 људи. Током јучерашњег дана кажњено је деветоро Ваљеваца са 50.000 динара због кршења мере забране кретања.

7.00 – Најстарији суграђани могли су да од 4 до 7 ујутру обаве куповину у више од 3.000 продавница.

6.00 – Ноћас је на аеродром “Никола Тесла” слетео авион са помоћи из Уједињених Арапских Емирата.

У суботу је забележен највиши раст броја заражених јер је пријављен 131 случај, а надлежни су још једном апеловали на људе да остану у кућама.

Нулти пацијент у Србији отпуштен је из Клиничког центра Војводине на кућно лечење и опоравак.

Влада је увела нове мере – викендом ће полицијски час бити од 15.00 и повучена је одлука о шетњи кућних љубимаца од 20 до 21.

После Београдског сајма, спреман је и нишки Чаир у којем ће живот бити “плански” организован, док се припрема и инфективно одељење у Грачаници.

Заменик градоначелника Горан Весић позвао је грађане Београда да не излазе у паркове и излажу опасности себе и друге.

Амерички амбасадор Ентони Годфри каже да ће Србија добити део новца из фонда од 274 милиона долара, који су САД издвојиле као помоћ земљама у борби против пандемије коронавируса.

У међувремену, авион са заштитним средствима из Абу Дабија стигао је ноћас око 3.30. То је први део донације Уједињених Арапских Емирата, а другој донацији ће бити респиратори.

Подели на: