Најновије вести

Влада Косова: Од 22. јуна сви прелази отворени

Влада Косова, којом је председавао премијер Авдулах Хоти размотрила је данас нацрт плана за 2020. и план за 2021. и 2022. годину, оцењујући их амбициозним уз најаву отварања и других прелаза, објавила је Коха. На седници је донета одлука да се сви прелази 22. јуна отворе за саобраћај.

 

“План рада владе састоји се од 12 приоритета, 58 циљева, 126 нацрта закона и 36 стратешких докумената. То је врло амбициозан план, посебно са законодавног становишта и захтевам максималну посвећеност од вас”, рекао је Хоти министрима, али се у тексту не прецизира о којим је све тачно радњама реч.

На седници владе одлучено је да ће од 22. јуна бити отворени сви прелази, који су били затворени услед пандемије коронавируса, а влада је прву одлуку донела 31. маја када их је неколико отворено, Јариње, Мердаре, Ђенерал Јанковић.

“Ова одлука ступа на снагу 22. овог месеца, с обзиром да су припреме интензивније. Још данас ће упутства бити дистрибуирана свим институцијама. Приручник је спреман и строго ће се надгледати. Нудимо га грађанима, посебно онима који често користе ове тачке слободног кретања”, рекао је министар Арменд Земај.

Отвориће се прелази Ћаф -Морина, Мучибабе и Мутиводе.

Подели на: