четвртак, 16. марта 2023. | 06:22
Најновије вести

Влада успела да обезбеди функционисање здравствених установа на КИМ

Влада Србије је предузела огромне напоре да обезбеди нормално снабдевање и функционисање здравствених установа у условима потпуне блокаде административне линије, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

 

Успели смо да обезбедимо снабдевање основним животним намирницама, али и да покренемо механизме наших институција на терену у оквиру припрема за епидемију коронавируса. Осигурано је 430 лежајева у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици, додатно је припремљен студентиски центар са 1.600 лежајева, а сличне припреме су предузете и на централном Косову”, рекао је Ђурић за ТВ Прва.

Он је захвалио волонтерима, више од 1.600 младих, који свакодневно обилаза старије суграђане широм КиМ.

“Апелујем на Србе на северу КИМ да поштују мере које је донела Влада Србије, да поштују полицијски час, јер је мера донета ради очувања здравља. Храброст смо показали хиљаду пута, а сада је храброст да се остане код куће”, поручио је Ђурић.

Он их је позвао да ових дана не показују мањак стрпљења, зато што директно зависе животи најстаријих суграђана од њиховог понашања, те напоменуо да то што сада нема заржених не значи да их неће бити наредних дана уколико сви буду изашли на корзо у Митровицу.

Ђурић је приметио да су грађани у јужној покрајини били врло дисциплиновани, наводећи да јесте било конфузије због различитих полицијских сати које је донео Београд, односно Приштина.

“Наша држава је прописала полицијски час од 5 поподне до 5 ујутро, мислим да људи не треба да имају дилему, треба да поштују полицијски час. Они који не буду поштовали биће суочени са мерама које су предвиђене за кршење, али не треба да се ослањамо на казнене мере већ на одговорност”, поручио је Ђурић.

Он је додао да је организована комплетна здравствена мрежа у оквиру српских институција, а из владе су ангажовали и долазак додатних лекара и медицинског особља.

Подели на: