Најновије вести

Вучић честитао Мишустину: Уверен сам да ћемо наставити развој пријатељских односа

Председник Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Руске Федерације Михаилу Мишустину поводом ступања на дужност. Уверен сам да ћемо заједничким радом да наставимо развој вишевековних пријатељских односа Србије и Русије, као и српског и руског народа, које красе нераскидива блискост и међусобно разумевање и поштовање, навео је Вучић у писму.

“Уверен сам да ће Вам указано поверење дати снажну вољу да радите одлучно и посвећено, на добробит Ваше земље и братског руског народа”, поручио је Вучић.

Истакао је да смо захвални Русији “за активну подршку нашим државним и националним интересима, посебно у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у којима Србија штити свој територијални интегритет и суверенитет, као и своју независност и слободарску традицију”.

“Желећи Вам много успеха у Вашем одговорном послу, као и добро здравље и срећу у личном животу, примите изразе мог дубоког уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.

Вучић је упутио и писмо досадашњем председнику Владе Руске Федерације Дмитрију Медведеву, у којем му захваљује на дугогодишњој коректној сарадњи коју је имао као председник Владе и као председник Републике.

Подели на: