Најновије вести

Вучић честитао Путину Божић

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, уочи Божића, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину, саопштено је из Председништва.

 

У честитки се наводи да председник Вучић руском председнику Путину и свим православним хришћанима у Русији “срдачно честита светли празник Христовог рођења са искреном жељом да га проведу у добром здрављу миру и срећи”.

“Нека нас Божић подсети на непролазне вредности љубави, милосрђа, способности праштања и бриге за ближње, на којима се темељи хришћанство, и позове на поштовање, разумевање, толеранцију и хармонију, како у породицама, тако и међу народима. У Србији се са радошћу сећамо Ваше прошлогодишње посете, с надом да ћете нам и у овој години учинити исту част. Уз захвалност за активну подршку нашим државним и националним интересима, Вама и братском руском народу желим благостање и просперитет”, наводи се у честитки председника Вучића.

Председник Александар Вучић је Божићну честитку упутио и руском премијеру Дмитрију Медведеву и Патријарху московском и све Русије Кирилу.

Подели на: