Најновије вести

Вучић честитао Васкрс: Надамо се да ће наше молитве за здравље бити услишене

Председник Србије Александар Вучић честитао је патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву и свим православним верницима Васкрс по Јулијанском календару.

 

Упућујем најискреније честитке свим граданима Србије који славе васкрсење Христово, са жељом да овај највећи хришцански празник прославе у нади и смирењу”, поручио је Вучић у честитки објављеној на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав”.

Он је навео да, у времену велике пошасти која је захватила цео свет и на искушење ставила људе свих вера и нација, “ми прослављамо наш велики празник са надом да ће наше молитве за здравље, мир, благостање и опште добро целог човечанства наћи свој пут и да ће бити услишене”.

“Иако су наше породице раздвојене, иако многи самују и са стрепњом очекују сваки нови дан, управо Васкрс свима нама даје и снагу и наду да у чврстој и непоколебљивој вери прославимо живот у свој његовој пуноћи”, поручио је Вучић.

Председник је оценио да васкршњи празник сада, можда више него икада, подсећа на благодет праштања, међусобног разумевања и подршке, на дух заједништва и несебичног давања, “како бисмо сложно победили ову велику невољу која нас је све снашла”.

Додао је да жели да овај празник сви дочекају са надом, прослављајући живот који управо на Васкрс, како је истакао, добија своје пуно значење и смисао.

“Уз најбоље жеље свима за добро здравље, мир, спокој и заједништво, упућујем вам најрадоснији поздрав: Христос васкрсе!”, поручио је Вучић у честитки, уз коју је објавио слику ускршњих јаја са грбом Србије испред Храма Светог Саве.

Подели на: