Најновије вести

Вучић на отварању Генералне дебате светских лидера у УН

Председник Србије Александар Вучић присуствује у Њујорку отварању Генералне дебате светских лидера, у оквиру 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, која ће трајати до 26. септембра.

 

 

Александар Вучић се пре почетка Генералне дебате сусрео са неколико светских лидера.

 

Председник се сусрео са председником Владе Краљевине Шпаније Педром Санчезом.

“Увек срдачан сусрет са пријатељем Педром Санчезом на отварању Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација уз брзу размену мишљења о најважнијим питањима овог заседања. Захвалио сам му на подршци територијалном интегритету Србије”, написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је разговарао и са председником Владе Краљевине Норвешке Јонасом Гаром Стореом.

“На отварању Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација накратко сам разговарао са премијером Норвешке Јонасом Гаром Стореом о актуелним светским темама и тачкама заседања. Захвалио сам на подршци дефинисању будуће енергетске стратегије Србије и очекујем скори билатерални сусрет”, истакао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је разговарао и са председником Кипра Никосом Анастасијадесом.

“Срдачан сусрет са великим пријатељем Србије, председником Кипра Никосом Анастасијадесом на маргинама отварања Генералне дебате УН и прилика да разменимо прве утиске са овог важног догађаја. Још једном сам захвалио председнику Анастасијадесу на чврстој, доследној и снажној подршци у погледу територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и нашем ЕУ путу”, поручио је Вучић.

Поред тога, председник је имао сусрет и са председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским.

“За нас је од изузетног значаја да данас будемо у Њујорку, не само због тога што се свет налази у преломним тренуцима модерне историје, већ и због тога што одавно на Скупштини УН није било оволико шефова држава и представника земаља чланица”, поручио је Вучић на Инстаграму.

Вучић се сусрео и са председником Владе Албаније Едијем Рамом.

“Кратак поздрав приликом сусрета са пријатељем Едијем Рамом на маргинама отварања Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација и прилика да разменимо прве утиске са овог важног догађаја, али и да направимо планове о заједничим наступима на састанцима током Генералне скупштине УН. ‘Отворени Балкан’ је будућност нашег региона”, написао је Вучић.

Подели на: