Најновије вести

Вучић: Палмер и Гренел снажно за укидање такси

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Метју Палмер и Ричард Гренел сматрају да је важно да се потпуно укину таксе Приштине, како би могло да се разговара о важним суштинским питањима.

 

Александар Вучић је новинарима у Вашингтону рекао да је захвалан и Гренелу и Палмеру на искрености и на томе што на снажан начин инсистирају на томе да се таксе укину, као и што не подржавају намеру Аљбина Куртија да делимично укине таксе.

“Они сматрају да је важно да се укину таксе да бисмо могли да разговарамо о важним, суштинским питањима. Мени није није проблем да се састанем са Тачијем и Куртијем на панелима, али разговора о суштинским и статусним питањима неће бити док се не укину таксе. То сам рекао и Палмеру”, истакао је Вучић и додао да се у противном може разгвоарати само о техничким притањима.

Каже да је то рекао и Палмеру, а да то зна и Гренел и додаје да је и правично да таксе буду укинуте.

Упитан да ли ће доћи до сусрета са Хашимом Тачијем, који је такође у САД, Вучић је казао да то још не зна.

“Немам ништа против сусрета, али чекам резултате о таксама. Да ли ћемо да се сретнемо негде нисам имао проблем, али стварних преговора о било којем статусном питању неће бити”, истакао је Вучић и подсетио да се са Тачијем и Куртијем срео и у Минхену.

“Али, они неће бити на АИПАЦ-у и то је велика санса за Србију”, рекао је Вучић.

Пренео је и да се у САД суочавамо са кампањом коју су Албанци повели преко филма Хрвата, Јакова Седлара који покушава Србе да приказе у негативном светлу током Другог светског рата.

“Да је тобоже Недићева влада прогонила Јевреје, без историјских чињеница и стварних података, а како су их Албанци и муслимани спасавали од Срба”, рекао је Вучић.

Додао је да су притом помешали и годину када је Ајнштајн дошао у Америку, да у филму има и других грешака, али да ће га сутра пустити у Њујорку и Вашингтону.

“Покушавају на све начине да спрече да се глас Србије чује на АИПАЦ-у, али ја ћу покушати да одговорим на најбоље могуће начине”, навео је Вучић и поменуо колико је само новца дато да се не би поменуо Јасеновац на разним манифестацијама.

Подели на: