Најновије вести

Вучић писао Си Ђинпингу: За Србију је Тајван саставни део Кине

Председник Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу у коме се каже да за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Кине.

 

“Република Србија пружа снажну подршку очувању територијалног интегритета и суверенитета Народне Републике Кине, апсолутно подржавајући политику ‘једне Кине’ и напоре кинеске стране за мирно уједињење земље”, наводи у писму Вучић.

Вучић истиче и да “за Републику Србију Тајван јесте и биће саставни део Народне Републике Кине”, саопштило је Председништо Србије.

“Република Србија се супротставља независности Тајвана и осуђује сваки покушај угрожавања јединствености НР Кине и резултата Ваше политике, која почива на чврстим принципима мира и стабилности”, додао је Вучић.

Такође, Вучић је захвалио на подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и помоћи у одбрани наших државних и националних интереса у међународним организацијама.

“Даље унапређење челичног пријатељства Републике Србије и НР Кине, као и продубљивање свеобухватно стратешког партнерства и сарадње на свим пољима, јесте и биће један од најважнијих приоритета српског државног руководства и моје политике, као председника. Зато са радошћу чекам Вашу посету”, наводи се у писму Вучића.

Подели на: